De dag van de ferry's.....
Door: Bernadette
Blijf op de hoogte en volg JohnBernadette
06 Augustus 2019 | Noorwegen, Sandnessjøen
wij kozen voor de prachtige kustroute.
Wij begonnen met een lange ferrytocht van Holm naar Vennesund. Een leuke tocht. Wij moesten toen een paar kilometer doorrijden en vervolgens weer een ferry nemen van Horn naar andelsvagen. Hier moesten wij wel een half uur op wachten, maar de zon scheen en het was heerlijk weer. Daarna nog een derde ferry van Stokka naar Tjotta, een erg mooie en lange tocht en deze bleek niet zo vaak te varen. Een geluk dat wij deze nog hadden. Deze ferrytocht was een tocht van drie kwartier door de fjorden. Wat een mooie vaart was dit, eigenlijk mooier dan de rondvaart door de fjorden die wij de eerste week hadden en dit is dan een stuk goedkoper. Toch ben je op zo'n dag al vlug een euro of zestig kwijt aan de ferry's. Maar als wij de andere route hadden genomen hadden wij tol gehad en veel meer benzine kosten. En dit was zo mooi....
Terwijl wij ook op de laatste ferry ruim een uur moesten wachten konden wij koffie drinken in de zon en een eindje lopen.
Eigenlijk dus alleen maar heel relaxed gereisd en genoten van de mooie omgeving.
Eenmaal vlakbij Sandnessjoen spotte ik een enorme moose in de berm. Hij bleef nog rustig staan ook en keek mij heel lang aan. Wat een prachtig dier. Na inchecken en eten zijn wij nog even wezen wandelen en kwamen een oud gebouw tegen van de Noren van eeuwen geleden. Helaas gesloten s avonds. Eigenlijk ben ik wel benieuwd naar het verhaal erachter.
morgen weer een stukje noordelijker naar Bodo. Gek genoeg blijft de temperatuur hier aangenaam. Wij boffen wel.