Trulli's in Alberobello
Door: Bernadette
Blijf op de hoogte en volg JohnBernadette
04 Augustus 2014 | Italië, Cisternino
Ook deze dag start erg warm. Onze planning is vandaag het dorp Alberobello bezoeken. Zoals elke dag hier starten we met een ontbijt bij de eigenaar buiten op een patio. Dit is ook de enige plek waar wifi is.
Alberobello heeft meer dan 1000 trulli's en is dus de hoofdstad van de trullo.
Het is een stad die op geen enkele andere lijkt en op het wereld erfgoed van Unesco is gezet. De meeste trulli in dit dorp zijn van begin de 18e eeuw.
Bij binnenkomst wordt je naar het historische centrum geleid. Wij betwijfelen of dit zo is want je wordt hier overmeesterd door souvenierwinkeltjes in de trulli's. Je moet dit toeristische aspect negeren wil je oog blijven houden voor deze bijzondere huizen.
Wij zijn even in dit toeristische deel gebleven en toen door gegaan naar het 'andere' centrum van de stad. Dit vonden wij veel mooier. Hier zag je hele oude smalle steegjes met zeer oude trulli's , sommige zelfs onbewoonbaar. Dit is de wijk Aia Piccola, hier staan de oudste trulli's. Het is soms net of je in een andere wereld bent beland. De mensen van toen moeten echt klein geweest zijn want de deuren waren erg laag... En de raampjes erg klein.
Eigenlijk komt hier ook meteen een vergelijk naar voren met de Efteling, het land van Laaf....zouden zij dit trulli dorp als inspiratiebron hebben genomen? Het moet haast wel.
Na dit heel bijzondere bezoek zijn we naar het strand gegaan bij Torre Canne. Nog even wat zonne uurtjes meegepikt.
We waren s avonds uitgenodigd voor het avondeten bij de eigenaar. Er waren nog twee Nederlandse gasten uit Utrecht, Italianen en twee Fransen. Hel erg gezellig. Ht Franse stel was ook erg leuk. Lekker gegeten en leuke gesprekken. Dat konden we wel gebruiken, het was een fijne afleiding. Leuk ook om te horen hoe iedereen op de bonnefooi verder reist en ook zonder vaste plannen.
Er was veel wijn en citroenlikeur en dat ( maar zeker ook de combinatie) zou ik moeten vermijden....
11 Augustus 2014 - 15:47
Mies: